28 Kasım 2011 Pazartesi

FIRINDA PALAMUT:














BU AKŞAM BİZDE PALAMUT VARDI. PALAMUTU HEP FOLYO YA SARARAK FIRINDA YAPARDIM. BU SEFER DEĞİŞİK YAPMAYA KARAR VERDİM.

MALZEMELER:
  • BİR ADET PALAMUT, (DİLİMLENMİŞ ŞEKLİDE)
  • 1 ADET BÜYÜK SOĞAN.:
  • 1 ADET DOMATES.
  • 2-3 ADET YEŞİL BİBER.
  • YARIM DEMET MAYDANOZ.
  • BİR ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI.
  • 2 YAPRAK DEFNE YAPRAĞI.
  • BİR ADET LİMON.

YAPILIŞI:

YIKANMIŞ, DİLİMLENMİŞ BALIKLARI TUZLAYIP BİR TEPSİYE YERLEŞTİRİN. ÜZERİNE DİLİMLENMİŞ DOMATEZİ, SOĞANI, DOĞRANMIŞ, MAYDANOZU, VE BİBERLERİ, YERLEŞTİRİN, DAHA SONRA HALKA HALKA KESTİĞİMİZ LİMONLARI VE DEFNE YAPRAĞINI KOYALIM. ZEYTİN YAĞINI ÜZERİNE DÖKELİM. TEPSİYİ FOLYO İLE KAPATIP 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA YARIM SAAT KADAR PİŞİRELİM , SONRA FOLYOYI ÜSTÜNDE ALARAK 10-15 DAKKA DA ÜSTÜ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRELİM.
DAHA SONRA SERVİS TABAĞINA ALARAK AFİYETLE YİYELİM.
BUYRUN SOFRAYA..

1 yorum:

  1. Çiğdemcim; ellerine sağlık..Ben de balık tarifi verdim bugün..Denizden babamız çıkarsa yemeyelim diye, balık yiyoruz:))))) Sevgiler..

    YanıtlaSil