16 Aralık 2011 Cuma

LAVETEN GENÇ KUŞAKLARA YÖNELİYOR.

Dört nesil boyunca İzmir’de yaşamış olan Levantenlerin özel yemek tariflerinin yer aldığı kitap kasım ayında piyasaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Swissotel Büyük Efes’te düzenlenen kokteyl ile kitabın tanıtımı gerçekleştirildi.
İzmir’de yaşayan 4.nesil Levanten ailelerin torunları olan İngrid Braggotti, Aude Ragusin, Lotte Romano ve Maria Elisa Sponza üç yıl süren hazırlıklar sonucu oluşturdukları eserleri Swissotel Büyük Efes’teki tanıtım kokteylinde misafirleriyle buluşturdu. Levanten kültürünün en çarpıcı 134 yemek tarifini bir kitapta toplamayı başaran İzmir sevdalısı grup, düzenlenen basın toplantısında amaçlarının ‘’anneanelerinin, unutulmaya yüz tutmuş yemek tariflerini, gelecek nesillere aktarmak ve kitabı okuyacak herkese bu kültürün zenginliğini armağan etmek olduğunu’’ dile getirirken Türkçe ve İngilizce olarak iki ayrı kitap hazırladıklarını ve gelirinin hayır kurumlarına aktarılacağını ifade etti. Düzenlenen kokteylde kitabın sponsorluğunu üstlenen Unicredit S.p.A, LA Organik Bağları Ve Şarapçılık A:Ş ve Swissotel Büyük Efes’e teşekkür plaketi verildi.

4 yorum:

  1. Efe/Swis oteli arayacağım, onlarda iletişim bilgileri olabilir çok merak ettim yemeklerin tanıtıldığı günün tarihini öğrenmem gerekli, böyle lezzet yolculukların aşırı bir ilgim var dayanamıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Kitabın adını çok merak ettim.Almayı isterim.

    YanıtlaSil
  3. kitabın adı, yayınevi ve nasıl elde edebiliriz. belirtirseniz çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  4. mutlaka çok enteresan bir çalışma olmuştur. kitabı temin etmenin detaylarını da verebilirseniz çok memnun oluruz. paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil