10 Ağustos 2012 Cuma

EKMEK DOLMASI.


ARKADAŞLAR SİZE RAMAZANIN BİR BAŞINDA BİRDE SONUNDA YAPTIĞIM EGEMİZİN LEZİZ, EKMEK DOLMASINI ANLATAYIM


MALZEMELER: 1 adet bayatlamış dolmalık ekmek , 300gr orta yağlı dana kıyma, 2 su bardağı et suyu, bir yemek kaşığı yağ , yarım cay bardağı dövülmüş ceviz, 2 cay kaşığı tarcın, 1 cay kaşığı karabiber.

YAPILIŞI: ekmeğin altından yuvarlak bir kapak acarak yanlız kabuğu kalana kadar dikkatlice içini oyunua, bir tavada kıymayıyağla kavurunuz, kıyma saldığı suyu cekince oyduğunuz ekmekten çıkan ekmekleri ufalayarak tavaya ekleyiniz, yaklaşık 5 dakika kavurunuz.

Daha sonra cevizi ve baharatları ilave ederek oçağın altını kapatınız. Bu malzemeyi içini boşalttığınız ekmeğin içine doldurunuz. Ekmeğin sığabileceği geniş bir tencerenin dibine 3 adet catalı sıralayınız veya
( soyulmuş halka halka kesilmiş patates de dize bilirsiniz), üstüne içini doldurduğunuz ekmeği yerleştiriniz ekmek tencerenin dibine kesinlikle değmiycek, et suyunu ekmeğin üstüne gezdiriniz kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu cekinceye kadar pişirin. 15 dakika dinlenmeye bırakınız sonra servise hazır.

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. oo güzelmiş canım eline sağlık. kesinlikle yanında başka bir yemeğe ihtiyaç olmayacaktır bence. mutlu pazarlar...

    YanıtlaSil
  2. Hiç denemedim ama yapılabilir kolayllıkta bir tarif gibi sanki. Ya da sen çook kolaymış gibi anlatmışsın Çiğdemcim:)) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil