7 Nisan 2013 Pazar

FIRINDA ETLİ DOLMA

   

MALZEMELER:

  • DÖRT TANE GİRİT KABAĞI.
  • BEŞ TANE YEŞİL DOLMALIK BİBER.
  • DÖRT TANE DOLMALIK KIRMIZI BİBER .
  • ÜÇ TANE DOLMALIK PATLICAN.
  • İKİ ÇAY BARDAĞI PİRİNÇİ,
  • İKİ BAŞ KURU SOĞAN, 
  • YARIM KİLO AZ YAĞLI KIYMA,
  • BAHARAT ÇEŞİTLERİ,
  • TABİKİ HER KES DOLMA İÇİNİ KENDİNE GÖRE HAZIRLAR.

YAPILIŞI:

ÖNCE DOLMANIN HARCINI HAZIRLI YALIM   DAHA SONRA AYIKLAYIP TEMİZLEDİĞİM DOLMALIK MALZEMELERİ GÜZELCE DOLDURUP  TENCEREYE  YERLEŞTİRELİM..ÜZERİNE 
BİR TAVADA  SIVI YAĞ VE SALCA , BİR İKİ DİŞ SARIMSAKLA  BİRLİKTE BİR SOS YAPIP ÜZERİNE DÖKELİM BEN  FIRINDA YAPACAĞIM  DOLMAYI İLK ÖNCE , SOSU VE SUYUNLA BİRLİKTE BİRAZ OCAKTA PİŞİRİYORUM.  DAHA SONRA DOLMALARI  FIRINA DAYANIKLI BİR  KABA ALARAK  ÖNCEDEN  ISITTIĞIM FIRINDA GÜZELCE PİŞİRİYORUM.

DOLMAMIZ SERVİSE  HAZIR AFİYET OLSUN. 

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Fırında dolma çok güzel olur çok severim. Eskiden kuzine fırınlarında pişerdi harika olurdu. Sevgiler :)

    YanıtlaSil