15 Mayıs 2013 Çarşamba

ETLİ BEZELYELİ ENGİNAR.




MALZEMELER: 

  1. 500  gr. KUZU ETİ:
  2. 6 ADET ENGİNAR:
  3. BİR KASE BEZELYE.:
  4. BİR BAŞ SOĞAN :
  5. İKİ  SAP TAZE SARIMSAK:
  6. DERE OTU: 
  7. ZEYTİN YAĞI: TUZ VE BİRAZ ŞEKER.


YAPILIŞI:

ENGİNARLARI TEMİZLEYİP LİMONLU SUDA BEKLETELİM.    KUŞ BAŞI  ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ ETİMİZİ TENÇERİMİZE   ALIP KAVURALIM BİRAZ KAVRULAN ETLERE SOĞANI VE SARIMSAĞI  İLAVE EDELİM  DAHA SONRA  BİRAZ İRİ  OLMAK ÜZERE KÜP ŞEKLİNDE DOĞRADIĞIM ENGİNARLARI  , BEZELYELERİ,  TUZUMUZU, VE ÇOK AZ ŞEKERİMİZİ  HEPSİNİ  BİRDE TENÇERE MİZE  KOYALIM. SUYUNU  DA İLAVE ETTİKTEN  SONRA  PİŞİRMEYE BAŞLAYA BAŞLAYA BİLİRİZ. 
BEZELYE  ENGİNARA ÇOK YAKIŞIYOR.  BİRDE BÖYLE DENEMENİZİ  TAVSİYE EDERİM . 

AFİYET OLSUN:. 

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Binlerce yemek sitesinin gezindigi bu internet dunyasinda, en iyi yemek sitelerinden olusan bir yemek sitesi kutuphanesi olusturdum:)
    Listemde sizin sitenizin de ismi var.

    Incelemek isterseniz;

    En Iyi Yemek Siteleri

    YanıtlaSil