10 Kasım 2013 Pazar

KURS ÇALIŞMASI ( YAŞ PASTA )


ŞİMDİ SIRA BAYAĞI UĞRAŞ VERDİĞİMİZ  PASTAMIZ DA 
 AMA UĞRAŞTIĞIMIZA DEĞDİ  PEKTE  GÜZEL OLDU.
ÖNCE İLK AŞAMA  PANDİSPANYA   YAPILIŞI.

MALZEMELER:


  1. 6 YUMURTA,
  2. 280  Gr  ŞEKER,
  3. 150 Gr  SU
  4. 20 Gr  NİŞASTA ,
  5. 40  Gr  OVALEX.
  6.  1 PAKET  KABARTMA TOZU,


YAPILIŞI:

1. AŞAMA:
FIRINI 160 DERECE ISITALIM,   MALZEMELERİN  HEPSİNİ BİR KABA 
KOYUP 6  DAKİKA  ÇIRP.  KATI YAĞLA YAĞLANMIŞ,
KELEPÇELİ ÇAPI  24 SANTİM OLAN BİR KABA DÖK.
ISITTIĞIMIZ FIRINA KOY 25 DAKİKA SONRA KEKİ KONTROL ET, 
OLMUŞSA HEMEN FIRINDAN  ÇIKARMA  15 DAKİKA BEKLET,
FIRINDAN ÇIKARDIKTAN  SONRA ÜZERİNE NEMLİ BİR BEZ ÖRTEREK ,
KALIBIN ALTI HAVA ALACAK ŞEKLİNDE FIRININ IZGARASININ,
ÜZERİNDE  SOĞUMASINI BEKLİYELİM .
 DAHA SONRA BU  KEKİ  STREÇE SARARAK, 
 BUZ DOLABINDA MUHAFAZA EDEBİLİRİZ..

2. AŞAMA  PASTAMIZIN  İÇ VE DIŞ KREMASININ YAPILIŞI.

DIŞ  KREMASI.

250 Gr KREM ŞANTİ.
3,5  SU BARDAĞI SÜT.
KREM  ŞANTİYİ YAP  5 DAKİKA ÇIRP  BUZ DOLABINDA BEKLET.

İÇ KREMASI:

250 Gr  TOZ KREMA,
50 Gr  YOZ KREM ŞANTİ,
2,5  SU BARDAĞI SÜT,
BU  İKİ KARIŞIMI BİRLİKTE  ÇIRP  DOLAPTA DİNLENDİR.

PASTAMIZI BİZ  DÖRT EŞİT PARÇAYA BÖLDÜK   HER KATIN ARASINA ,
YAPTIĞIMIZ,  İÇ KREMAYI MUNTAZAM  BİR ŞEKİLDE SÜRDÜK.
DAHA SONARA   PASTAMIZI  DIŞ  KREMASIYLA KAPLAYIP  İŞLEMİ TAMAMLADIK.
BİZ MUZ VE PORTAKALLA SÜSLEDİK    SİZLER DEĞİŞİK  ŞEKİLLERDE .
VE  BAŞKA MEYVELERLE  SÜSLEYE BİLİRSİNİZ.

(BİR NOKTAYI YAZMAYI UNUTMUŞUM, KATLARIN ARASINA KREMAYI 
SÜRMEDEN EVVEL  SÜTLE KEKİ ISLATALIM.)

BENİM  BU GÜN KURSTA ÖĞRENDİKLERİM BU KADAR .
  
AFİYET OLSUN. 











1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil