31 Ocak 2014 Cuma

MERMER KEK



BU KEK SEVDİĞİM KEKLER ARASINDA FAVORİM.  ÇÜNKİ   HEM   HAFİF  HEMDE ,
 UZUN   SÜRE TAZE KALAN. TABİKİ    YAPIMI DA KOLAY.

MALZEMELER:


  • YARIM CAY BARDAĞI  SIVI YAĞ:
  • 330 Gr.  UN: (3 SU BARDAĞI)
  • 140  Ml.GR SU  ( BİR CAY BARDAĞI) 
  • 250 Gr ŞEKER. (2 SU BARDAĞI)
  • BİR PAKET  KABARTMA TOZU.
  • 15 Gr NİŞASTA. (BİR ÇORBA KAŞIĞI)
  • 4 YUMURTA.
  • 25 Gr KAKAO .


YAPILIŞI:

BÜTÜN MALZEMELERİ,   BİR KABA KONUR.
(KAKAO HARİÇ.)
MALZEMELERİ 10 DAK:  GÜZELCE MİKSERLE  ÇIRPALIM.
DAHA SONRA  HARCI İKİYE AYIRALIM YARISINI KAKAOLA ,
KARIŞTIRALIM.  KATI YAĞLA  YAĞLADIĞIMIZ KEK KALIBINA,
ÖNCE BEYAZ HARCI  DAHA SONRA KAKAOLU  HARCI DÖKÜP,
 BİR KAŞIK YARDIMIYLA İKİLİYİ HAFİFÇE  BİR BİRİYLE KARIŞTIRALIM.
ISITTIĞIMIZ 160. DERECELİK FIRINDA  40, 45 DAK: PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN.

( BU KEKİN YAPIMINDA BAZI KESİMLER.  OWALEX  KULLANIYOR 4Gr.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder