5 Temmuz 2014 Cumartesi

REYHAN ŞERBETİ




Ev yapımı mis kokulu Reyhan Şerbeti. Sibel arkadaşım (Pembe Kekik)  yapmış rengi beni çok etkiledi 
 zaten Reyhanı  çok severim kurutur baharat olarak kullanırım ama şerbetini   denememiştim.
Bu sıcak yaz gününde ve ramazan soframızda bizi serinletecek ferahlatacak  harika bir içecek 

MALZEMELER 

  • İki demet  mor Reyhan.
  • 1 Limon.
  • 1 Limon  kabuğu rendesi 
  • 1  cay kaşığı limon tozu .
  • 2 litre sıcak  su.
  • 12 yemek  kaşığı toz şeker.


YAPILIŞI:
Reyhan  yapraklarını dallarından ayıralım ve bol suda güzelce yıkayalım.
onları  şerbeti yapacağımız derin bir sürahi veya kaba  kabaca doğrayalım,
diğer malzemeleri de limon kabuğunun rendesi, limonun suyunu , şekeri, limon tozunu 
ilave edelim .En son olarak 2 litre kaynar suyu ilave edelim arada karıştırarak 
şekerin erimesini sağlayalım, ağzını kapatarak  şerbetin soğumasını bekleyelim .
Soğuyunca  temiz bir   tülbentle süzelim arkadaşımın dediği gibi püf noktası  süzdüğümüz 
tülbent  çift kat olursa şerbetin berraklığı daha iyi olurmuş. 
Son olarak  da  şerbeti  servis yapacağımız sürahiye koyup soğuması için buzdolabına koyalım.
AFİYET OLSUN.
.

2 yorum:

  1. Eline sağlık,Çiğdem'cim.Nefissss

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler canım misafirlerime yaptım her kes çok sevdi ve yetmedi.

    YanıtlaSil