1 Haziran 2017 Perşembe

PATLICANLI SAKSI KEBABI




Patlıcanla etin birlikte oluşturduğu eşsiz lezzet Saksı Kebabı 


  • MALZEMELER: 

  • 3 Adet Bostan Patlıcanı 

  • Kızartmak için sıvı yağ.

  • 500 gr kuş başı dana eti 

  • 2 adet yeşil biber.

  • 2 adet kapya biber

  • 1 adet irice patates

  • 1 baş irice soğan 

  • baharat çeşitleri 

  • (karabiber, tuz, kekik, kırmızıbiber)
  •  
  • 3-4 diş sarımsak 

  • 3 adet domates 

  • Üzerini süslemek ve sosu

  • 2 adet domates 

  • 1 yemek kaşığı domates salçası 



  • YAPILIŞI 


Bugün sizlere yapılışı zahmetli gibi görünse de herkesin yapabileceği lezzetli
bir patlıcan kebabı  tarifimi paylaşacağım. Saksı kebabı kırmızı etle yapılan 
bir kebab dır ama isteye göre tavuk etiyle de  yapabilirsiniz. 
her iki türlüde çok lezzetli oluyor benim fikrim patlıcanın girdiği her yemek 
lezzetli oluyor . denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun.
Patlıcanları ilk önce eşit şekilde ikiye bölelim. içlerini dolma oyar gibi 
güzelce oyalım  biraz kabuklu içini kalın bırakalım çünkü kızartırken
patlıcanımız sağa sola yatarken yırtılmaz kızartma işlemine geçebiliriz 
patlıcanların her tarafını güzelce kızartalım ve onları bir borcama yerleştirelim
Diğer bir  tencere de iç harcımızı hazırlayalım güzelce yıkadığımız kuş başı 
etimizi suyunu   çekinceye kadar pişirelim daha sonra sırasıyla küçük küçük 
doğradığımız soğanı ilave edip kavuralım kabuklarını soyduğumuz domateslerimizi 
doğranmış biberlerimizi  etimize ilave edelim, son olarakta baharatlarımızı  koyalım.
biraz su ilave ederek etlerimizi suyunu çekene kadar pişirelim ve  soğumaya bırakalım
Borcama koyduğumuz patlıcanlarımızı pişirdiğimiz harçtan iyice dolduralım. üzerini 
süslemek için  halka şeklinde kestiğimiz domateslerimizi resimde görüldüğü gibi koyalım 
bir kaşık domates salcası , baharatlar ve ılık suyla yaptığımız sosumuzu yemeğimize ilave 
edelim fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım ben yemeğimi ilk  etapta fırına koyarken 
üzerini alüminyum folyo ile kapatıyorum 15 dak. böyle pişiriyorum daha sonra folyoyu
alıp biraz üstünü kızartıyorum. ve yemeğimiz piştikten sonra servise hazır duruma geliyor.
Arzuya göre yemeğimizi pirinç pilavı ve cacık ile servis yapabiliriz.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder